Contact

Contacteer ons

Equi-Pura health & training for horse & human

Osteopathie is een holistische geneeswijze die zich richt op het paard als geheel en gebaseerd is op principes uit de anatomie, embryologie, neurologie en fysiologie. Als uitbreiding op osteopathie kunnen er technieken gebruikt worden zoals dry-needling, fascia release, Jones technieken en massage ter ondersteuning van een behandeling.

Bij osteopathie zijn 3 systemen van belang.

Het is belangrijk dat de deze systemen vrij kunnen bewegen, want volgens de Amerikaanse arts Andrew Still is mobiliteitsverlies van botten of gewrichten de oorsprong van veel klachten. Wanneer één van de systemen of weefsels beperkt worden in hun beweging, zal er een blokkade optreden. Deze kan lokaal zijn gevolgen hebben, maar kan ook een invloed hebben op andere systemen in het lichaam. Het doel van osteopathie is het herstellen van de oorspronkelijke beweeglijkheid door middel van zachte handgrepen.
Daarvoor steunt het op volgende principes:

Dry- needling is een snelle en effectieve methode voor het behandelen van spier gerelateerde klachten en maakt een osteopathische behandeling nog effectiever. Een spier is opgebouwd uit afzonderlijke spiervezels die in rusttoestand hun normale lengte hebben. Wanneer deze vezels niet meer op lengte komen, ontstaat er een triggerpoint en gaan andere spieren en gewrichten de beweging compenseren. Hierdoor ontstaat een constante spierspanning en een lokale verdikking met een slechte doorbloeding en opstapeling van afvalstoffen tot gevolg.

Bij dry-needling worden door middel van een speciale techniek de spieren aangeprikt die een twitch (kort samentrekken van de spier) veroorzaken waarna vrijwel meteen ontspanning volgt. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Volgende symptomen kunnen er op wijzen dat een behandeling met osteopathie of dry-needling nodig is:

Prijs

Osteopathie (combi) behandeling: €70 inclusief BTW

Transport: