Contact

Contacteer ons

Equi-Pura health & training for horse & human

Hirudotherapie is een behandeling met de Hirudo medicinalis of medische bloedzuiger, dewelke een soort biologisch apotheekje is. De bloedzuiger spuit een combinatie van 80-100 werkzame stoffen in het bloed die uniek zijn in soort en samenstelling. Deze wetenschappelijk bewezen medische stoffen zijn onder andere: hirudine, hyaluronidase, chymotrypsine, destabilase, proteinaseremmers, collagenase en andere niet nader geïdentificeerde stoffen.

De heilzame stoffen van de bloedzuiger werken:

Hirudotherapie is sinds 2005 een officieel erkend medicijn in Duitsland. Dankzij de pharmaceutische stoffen die de bloedzuiger aanmaakt, gaat hij ons lichaam zuiveren en gezonder maken op een 100% natuurlijke wijze.

Indicaties voor een behandeling met bloedzuigers zijn:

Een bloedzuiger- behandeling duurt ongeveer anderhalf uur en geeft vaak na 1 á 4 behandelingen al positief resultaat. De behandeling is nagenoeg pijnloos gezien de bloedzuiger zelf pijnstillende stofjes inbrengt. Er worden minimaal 3 en maximaal 10 bloedzuigers gebruikt die allen medisch gekeurd zijn. Paarden laten zich erg makkelijk met bloedzuigers behandelen en blijven over het algemeen rustig staan. Ook bij hoefdieren geldt net als bij mensen dat er acuut en chronisch behandeld wordt al naar gelang de klachten. Zeker bij paarden werken bloedzuigers bijzonder goed omdat zij vaak slecht reageren op antibiotica of corticosteroïden.

Prijs

Hirudotherapie inclusief 3 bloedzuigers: €75 inclusief BTW

Per extra bloedzuiger: €10