Contact

Contacteer ons

Equi-Pura health & training for horse & human

BEMER-therapie is een multi inzetbare therapie voor o.a. de behandeling van fibromyalgie, diabetes en Lyme. BEMER is fysisch vasculaire therapie die de doorbloeding stimuleert en de microcirculatie verbetert. De bloedsomloop is van essentieel belang binnen het lichaam. Het voorziet de cellen en organen van voedingsstoffen en zuurstof en voert de afvalstoffen af. Deze uitwisseling van stoffen vindt plaats in de microcirculatie, het gebied van de kleine haarvaten (capillairen). De microcirculatie bedraagt 75% van het bloedvatenstelsel. In het menselijk lichaam is dat zo groot als een voetbalveld.

Stress, eenzijdige voeding, te weinig beweging, verstorende omgevingsprikkels, te zware trainingen, medicijngebruik, maar ook veroudering zorgen onder andere voor een verminderde pompwerking van de capillairen. Hierdoor zijn bloedcellen te lang onderweg en kunnen ze hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer cellen en organen te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen, gaan de lichamelijke en geestelijke functies op den duur achteruit. Dit heeft pijn, stemmingswisselingen en ziekten zoals fibromyalgie tot gevolg.

BEMER maakt gebruikt van een magnetisch veld met specifieke PEMF- signalen. Hierdoor wordt de pompwerking in de capillairen hersteld en wordt de bloedstroom op een normaal niveau teruggebracht. De lichaamscellen hebben weer de beschikking over voedingsstoffen, kunnen hun afvalstoffen beter kwijt en zijn daardoor in staat hun taken beter uit te voeren. Samengevat: een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Voor de officiele website: klik hier

De therapie is wetenschappelijk onderbouwd en effectief bij:

Fysische vasculaire therapie kan toegepast worden in combinatie met talrijke behandelingen en indicaties. Het is een eenvoudig te gebruiken deken en spot om het algemeen of lokaal als behandeling toe te passen. BEMER-producten zijn officieel door de EU goedgekeurde medische producten.